Godt bredbånd fik Hanne på nettet, så hun kunne tale med sine børnebørn

Hanne Mikkelsen var ikke meget for det, da hun først hørte, at hendes søn, svigerdatter og deres to børn skulle flytte til USA i tre år.

”Jeg prøvede at lade som om, at det var en spændende mulighed for dem, da de fortalte mig det. Ikke mindst for børnenes skyld,” siger Hanne Mikkelsen. ”Men da de var gået, så græd jeg. Jeg kunne slet ikke forestille mig, hvordan jeg skulle klare tre år, hvor jeg måske kun så dem et par gange om året. Jeg er jo vant til at se dem et par gange om ugen.”

Hanne Mikkelsens søn er ingeniør, og han var blevet tilbudt en stilling i USA. Hele familien syntes, at det var en spændende mulighed for at bo i et andet land, og Hanne Mikkelsen havde ikke lyst til at ødelægge deres glæde i forhold til ikke at se sine børnebørn. På et tidspunkt snakkede hun dog alligevel med sit ældste barnebarn om det.

Barnebarn gav ideen til at gå på nettet

”Sara er 12 år, og det er en meget følsom alder at flytte i. En dag hun besøgte mig, kunne jeg ikke lade være med at spørge ind til det. Jeg spurgte om, hun ikke var ked af, at hun ikke kom til at se mig og sine venner lige så meget, som hun gjorde tidligere. Men så sagde hun, at vi jo ville se hinanden på nettet,” siger Hanne Mikkelsen.

Det havde Hanne Mikkelsen ikke tænkt på. Hun havde tænkt, at hun måtte nøjes med et ugentligt telefonopkald, der ville komme til at koste dem mange penge.

”Jeg var slet ikke på nettet på det tidspunkt, så det var jo ikke noget, som jeg havde tænkt på,” siger Hanne Mikkelsen.

Hendes barnebarn Sara lovede nu at hjælpe sin farmor med at finde et godt bredbånd, så de kunne tale sammen på nettet, lige så tit de ville. De fandt en side, der hedder gobredbaand.dk/internet. Her fandt de en oversigt over de forskellige bredbånd, det var muligt for Hanne Mikkelsen at få, og hvad de ville koste hende.

”Jeg troede, at bredbånd var noget meget dyrt noget, men det kunne jeg jo se, at det ikke var,” siger Hanne Mikkelsen.

I samarbejde med Sara valgte hun et bredbånd, der hedder Hiper.

”Det er både billigt og godt, så det passer jo lige til en pensionist som mig,” siger Hanne Mikkelsen.

”Ser” børnebørnene flere gange om ugen

Hanne Mikkelsens søn, svigerdatter og børnebørn har nu boet i USA i snart to år.

”Det er gået meget bedre, end jeg havde regnet med,” siger Hanne Mikkelsen. ”Jeg taler med børnene og min søn og svigerdatter flere gange om ugen. Når jeg kan se dem via nettet, er det noget helt andet, end når jeg kun kan høre deres stemme i telefonen. Det gør også, at jeg kan følge bedre med i børnenes udvikling.”

Hanne Mikkelsen er derfor glad for, at hun tog springet og fik bredbånd.

 


Artiklen er udtryk for skribentens holdning og ikke redaktionelt indhold

Skriv et svar