Overkom sygdommen med frisk luft og motion

mand som er på vandring i skov

Mange af os danskere lever med sygdomme som påvirker os fysik, om det er sklerose, astma eller andet alvorligt, så er det vigtigt at gøre alt for at bekæmpe det. En af disse metoder er at komme ud i naturen og motionere, og mærke den friske luft. Du kan lære mere om dette på telttilbud.dk hvor man kan finde billige telte på tilbud. Grunden til at en tur i naturen kan hjælpe med at bekæmpe din sygdom er fordi at man kommer ud i den rene friske luft, og sætter sig selv i en position til at kunne motionere mens man har det sjovt, og dermed bliver mere motiveret til at bevæge sig. Herudover så kommer man væk fra byens benzin fyldte luft og den stressede hverdag med telefoner og computere. Dette kan være rigtig sundt for alle mennesker, og kan være med til at overvinde din sygdom, ved at styrke sin krop og sind.

Andre metoder til at styrke sin krop

En vandretur i det frie er selvfølgelig ikke det eneste som kan hjælpe dig med din sygdom, men det er et sted vi anbefaler at man starter, da vi selv har oplevet stor succes med dette. Andre ting man kan gøre for at forbedre sin krop og bekæmpe sin sygdom er, at begynde på en sport eller at motionere via løb, cykling eller gåture. Du skal selvfølgelig selv vurdere hvor hårdt motion som din krop kan klare, da du ikke skal begynde på en sport, som er alt for hårdt til dig. Du skal vælge en sportsgren som du interessere dig for, men vi kan anbefales holdsport såsom håndbold og fodbold, da disse typer sport skaber et  kammeratskab for dig og de andre sportsudøvere.

Hvad hvis jeg ikke kan komme udenfor døren?

Det er ikke alle som har muligheden for at komme udenfor døren, dette kan være pga. Sygdom eller andre fysiske begrænsninger. Dette er dog ikke en undskyldning, for ikke at bevæge sin krop. Hvis du kan overskue at læse denne artikel, så kan du også overskue at motionere dig, også selvom det er i et meget begrænset format. Vi anbefaler at du får en professionel til at ligge en træningsplan for dig, da vi ikke kan beskrive hvilke specifikke øvelser som du skal lave, men det hvis du har muligheden for at lave traditionelle øvelser såsom: mavebøjninger, armbøjninger (evt. På træningsbold eller på knæ) eller squats, så ville dette være et godt sted at starte. Du kan evt. Også kigge på internettet efter træningsprogrammer og tips til at lave din egen, hvis du hellere selv vil lave din træningsplan.

Hvad med min kost?

Til at starte med er det vigtigt at begynde at bevæge sin krop og motionere, senere kan du begynde at kigge på din kost, og omlægge den så du indtager den rigtige kost. Her anbefaler vi igen at du tager kontakt til en specialist eller søger information på nettet, for at lave den perfekte kostplan til dig. Vi kan dog anbefale at man starter med at tænke over hvad man spiser, man behøver ikke en uddybende kostplan for dette, men hvis du bare tænker over hvad du spiser, så er du godt på vej til at få en sundere krop.

 


Artiklen er udtryk for skribentens holdning og ikke redaktionelt indhold

Skriv et svar