Hmmm Trigeminus Neuralgi, hvad er det nu for noget?

Trigeminus Neuralgi, bedre kendt som kronisk ansigtssmerter. Sygdommen kendetegnes ved ansigtssmerter. Smerte – anfaldene vil typisk varer nogle få sekunder men desværre kan de også optræde i serier. Patienterne beskriver smerterne meget forskelligt, alle oplever det forskelligt men det generelle billede omkring smerterne er at det føles brændende – det vil typisk være lokaliseret til kinden, til gummen, til ganen eller tungen. I sjældne tilfælde vil trigeminus neuralgi ses ved øjet. Smerterne kan skyldes for eksempel spændinger i de store tyggemuskler eller fordi man skærer tænder.

Med andre ord, er der ikke en sådan velkendt årsag til smerterne i ansigtet.

Du kan læse meget mere om trigeminus neuralgi hos Neurokirurgisk Smerteklinik

Trigeminus Neuralgi kan være årsag til klyngehovedpine, som også kaldes Hortons hovedpine. Det er den sjældne art. Den sjældne version af trigeminus Neuralgi kommer til udtryk af intense smerter i eller omkring øjet. Det vil så typisk være det ene øje. Klyngehovedpine – Hortons Hovedpine gør at det ene øje bliver rødt og løber i vand. Klyngehovedpine gør også således at pupillen kan ændre størrelse og for eksempel kan øjenlåget hænge slap ned. Klyngehovedpine gør også at huden omkring øjet også kan være påvirket af smerten at øjenomgivelserne simpelthen hæver op.

På trods af forskningens fokus er der endnu ikke kommet en forklaring på årsagen. Men det kunne have været årsaget af for eksempel svulster og karmisdannelser eller pulsåre der trykker på nerven – lige der hvor den udspringer fra hjernen. Uanset årsagen, så er smerterne en realitet og der er patienter der får smerter dagligt, mens andre er mere heldige og får det sjældnere.

Der er næsten ingen sygdom der ikke påvirker hverdagen. Et medmenneske der er ramt af trigeminus Neuralgi og lider af hortons hovedpine vil kunne mærke konsekvenserne i forhold til mulighederne for at passe arbejde, studie og bare at have en helt almindelig hverdag med familien.

Hvad kan Neurokirurgisk Smerteklinik gøre for dig

Neurokirurgisk Smerteklinik kan og vil gøre en forskel for dig der lider af trigeminus neuralgi med dens eksperter. Det skal ikke være nogens hverdag at slås med smerter uden af vide hvornår det ender. Alle har ret til et smertefrit liv og hverdag. Derfor vil du blive mødt med forståelse og smil når du møder op til konsultation. Ekspertener vil have forståelse for din smerte og den behandlingsproces du hidtil har været igennem – uden nogen tilfredsstillende resultat.

Eksperterne du møder vil sikre allerede fra dag et, at du har fået den rigtige diagnose. De vil tjekke dine tidligere røntgenbilleder og vil rigtig gerne undersøge dig grundigt – før de giver en diagnose. Derefter vil de planlægge en behandlingsplan for dig – som du bliver introduceret til og sat godt ind i tingene, så du føler dig tryg hele vejen igennem.

Der er forskellige muligheder for behandling, men ikke en eneste behandling hjælper alle – derfor er det vigtigt at finde frem til den behandling, du lige netop har brug for.

Gå ind på hjemmesiden og læs mere om trigeminus neuralgi og klyngehovedpiner!

Skriv et svar