Gå aldrig ned på udstyr – vælg det rigtige telt

det rigtige telt

Et telt er ikke bare et telt, men fungerer samtidig som dit midlertidige hjem. Om det så er på sommerens festivaller, eller med børnene på telttur, er teltet det sted, hvor du kan føle dig tryk og slappe af. Derfor er det vigtigt, at du føler dig godt tilpas i dit telt. Med et godt telt, som kan holde til både vind og vejr, er der ikke noget at bekymre dig om, og du kan igen slappe helt af og fokusere på det, som er vigtigt.

Danmark er kendt for dets brutale klima. Med hård vind og jævnlig regn, er det ikke umiddelbart det bedste teltvejr. Dette betyder dog ikke, at man skal glippe den skønne oplevelse af, at tage med venner eller familie på telttur. En oplevelse som børnene vil huske i årene fremover, og som generelt skaber en sund og tryk atmosfære mellem folk.

Det fede ved et telt er, at det kan bruges i alle henseender og til enhver tænkelig lejlighed – ikke kun når du skal have et sted at sove, men også som opholdsplads, når du fx er på strandtur eller såmænd på fisketur med drengene. Et klassisk eksempel er benyttelse af et strandtelt, når familien tager på heldagstur til Vesterhavet. Med et telt på stranden, har familien et holdepunkt, og børn og voksne kan gå i skygge, når de skal have pause fra den hårde sol.

Ikke alle telte kan holde til mosten på festival

Når sommeren står for døren, hvor dig og vennerne skal på festival, er det nødvendigt med et solidt og dog alligevel ikke for dyrt telt. Dette skyldes de hårde omstændigheder, som teltet udsættes for. Med druk og fest dagen lang, udsættes teltet nemlig for forhold, som et telt eller ikke almindeligvis er tilegnet. Samtidig har man dog heller ikke lyst til at investerer i telte, hvis hårdførhed får prisen til at stige. Selvom man gerne vil have et solidt telt, kan det nemlig ikke garanteres, at man får teltet tilbage i en brugbar tilstand. Ofte vil situationen da også udfalde således, at man ikke har nogen som helst intention om at tage teltet med hjem. Enten på grund at dens tilstand eller din dovenskab. Derfor er det fordelagtigt, at du kan vælge et festivalstelt, der heller ikke koster for meget. Dette er en hårdfin grænse imellem hvad man er villig til at ofre på et telt, og hvilken kvalitet man ønsker.

Teltets funktion er midlertidig, men hvem siger denne periode behøves at være ubehagelig. Med et talt af kvalitet sikres du en sikker havn på festivallen, hvor du frit og uden frygt for utætheder og andre kvalitetsmangler kan ligge dig til at sove, når din krop ikke længere kan klare presset fra alkohollen. Gør dermed festivallen endnu bedre, og forbered dig på en fornuftig måde med et godt og sikkert telt.

 


Artiklen er udtryk for skribentens holdning og ikke redaktionelt indhold

Skriv et svar