Alt i babyudstyr

babyudstyr

Der er et hav af udstyr, man skal anskaffe sig, når familien bliver større. Allerede inden barnet er blevet født, vil de fleste forældre være godt i gang med at fylde hjemmet med alt muligt, der er relateret til babyen.

Du behøver kun at handle et sted

Der er nok købe ind. Det kan også være noget af et arbejde at lede efter alt dette udstyr. Den del af festen er måske ikke så hyggelig i længden. Man kan virkelig komme til at bruge lang tid på at surfe rundt imellem alle mulige butikker og så stadig være i tvivl, om man skal købe det ene eller det andet. Man vil jo gøre det så godt som muligt.
Hvis du godt kunne tænke dig, at der fandtes en side, hvor mange af de bedste produkter var samlet, så findes det faktisk. Gå ind på pegebogen.dk. Her finder du dels diverse tests af nogle af de bedste babyrelaterede produkter på markedet. Og dels kan du med et enkelt klik komme over på den respektive butik, der forhandler den enkelte vare.
På den måde har du faktisk sådan en side, hvor flere butikkers bedste produkter er samlet. Det sparer dig for en masse research, og du bliver bedre i stand til at vælge, hvilket produkt I skal købe til jeres baby.

Der er need to have og nice to have

I behøver ikke at tømme butikken for produkter til jeres baby. Ikke alle familier har brug for alle typer af produkter.
Gør op med jer selv, hvad I mener, I har brug for. Det kan selvfølgelig ændres undervejs, men det er en fin start at begynde med det mest basale som:

  • En seng
  • En barnevogn
  • En puslepude
  • En autostol
  • Sutter og sutteflasker

Desuden skal der jo være lidt tøj og sengetøj og godt med bleer. Efterhånden som det lille barn bliver ældre, vil der komme flere ting til. Lad tingene følge med barnets vækst, så I ikke kommer til at overdænge jeres hjem med babysager.

Stimuler jeres barn

Det helt spæde barn har kun brug for kærlighed, nærvær og kropskontakt. Og mælk selvfølgelig. Det er først senere, at baby har brug for yderligere stimulering. Mærk efter, hvornår barnet har brug for noget at kigge på og røre ved. Og giv baby lov til at hvile sig, når det har brug for det. Doser stimuleringen efter barnets signaler.
Senere kommer så muligheden for at give barnet noget legetøj. Lad også det være afstemt efter barnets alder og udvikling.

Giv barnet tid

Et barn har brug for tid til at være tæt sammen med sine forældre. Det har også brug for tid for sig selv. Når barnet er træt, skal det have lov til at hvile sig eller til at sove. Det er altafgørende, at du læser barnet i forhold til det.
Det er selvfølgelig ikke altid, at det kan lade sig gøre i forhold til, hvad der ellers står på familiens program. Men kan det lade sig gøre, så vær opmærksom på, hvad barnet signalerer.

 


Artiklen er udtryk for skribentens holdning og ikke redaktionelt indhold

Skriv et svar