Sådan vasker du din flyverdragt uden at ødelægge den

flyverdragt rens

En flyverdragt kan hurtig komme til at koste mange penge, særligt hvis du har en tildens til at ødelægge flyverdragten forholdsvis hurtigt. Der er mange som ødelægger deres flyverdragter når de vasker dem, og det er helt uden at vide, at de vasker dem forkert. Uanset hvilket tøj det er du har valgt at investere i, kan du være sikker på at der er nogle særlige regler, som du skal følge, og dette gælder i endnu højere grad flyverdragter. Ikke alle flyverdragter kan tåle at blive vasket med sæbe eller i vaskemaskiner, og det skyldes, at alt efter hvilket sæbe du bruger, vil flyverdragtens vandtæthed blive formindsket markant.

Der er dog også nogle flyverdragter som godt kan tåle at blive vasket af sæbe, men et kræver blot at du bruger det rette sæbe. Hvis du vil gøre det nemt for dig, kan du nøjes med at kontakte den producent, som har været med til at fremstille den flyverdragt, som du har købt i en dansk butik, og høre om de ved, hvordan du skal vaske din flyverdragt. De fleste er meget hjælpsomme når det kommer til dette emne, men hvis du ikke kan tale engelsk, kan det hurtigt blive svært, for der er ikke ret mange producenter som har danske ansatte i deres hovedkontor, som er dem du skal ringe til. Alternativt kan du kontakte den butik, hvor du har købt din flyverdragt, og høre om de ved hvordan du skal få din flyverdragt til at blive pæn og ren igen.

Brug aldrig pulversæbe

Noget som du aldrig burde gøre er at bruge pulversæbe, når du skal vaske din flyverdragt. Pulversæbe er noget af det værste sæbe at bruge på sin flyverdragt, og det skyldes, at pulversæben har det med at sætte sig i flyverdragten i stedet for at gøre den ren. Når først pulveret har sat sig, vil det begynde at nedbryde det, som skal holde vandet ude af din flyverdragt. Det er ikke noget som kan ses, men uanset hvem du spørger, vil de garantere dig at det er skadeligt for din flyverdragt at vaske det med pulver.

Der skal nok være enkelte flyverdragter, som godt kan tåle at blive vasket med pulversæbe. Det er heller ikke altid at din flyverdragt går i stykker første gang du vasker med pulversæbe, men en ting er sikkert, og det er at du burde holde op med at bruge pulversæbe når du vasker en flyverdragt. I stedet bør du købe noget sæbe, som er beregnet til at holde flyverdragter rene og pæne. Som en helt tredje løsning kan du også undvære at vaske din flyverdragt med sæbe, og i stedet for bare nøjes med at smide den i en vaskemaskine. En flyverdragt får nemlig oftest kun mudder på sig, og det er let at få af, hvis blot du vedligeholder den undervejs.

Tør din flyverdragt af med en klub

Vil du gerne forebygge en vask, kan du gøre dette med en klub. Efter at du har været udenfor vil din flyverdragt enten være helt mudret til, eller beskidt på en anden måde. I stedet for at bruge tid og penge på vand og sæbe, kan du hurtigt gøre en klud våde, vride den op, for derefter at tørre mudderet af din flyverdragt. Alt efter hvor beskidt din flyverdragt er blevet mens du har været udenfor, burde dette ikke tage ret lang tid for dig.

Du behøver heller ikke at bruge noget sæbe, for når du har en flyverdragt på, er det ofte fordi at det er koldt udenfor, eller fordi at du regner med at det skal regne. Dette er vejr, hvor bakterier som lugter ofte dør i, hvilket kun er en fordel for dig. Som vi også nævnte før, så har sæbe en negativ virkning på den flyverdragt som du har købt.

 


Artiklen er udtryk for skribentens holdning og ikke redaktionelt indhold

Skriv et svar