Jobsikring eller a-kasse

jobsikkerhed

Det er vel ikke nogen hemmeligt, at man bør være medlem af en eller anden form for organisation, som sikrer en økonomisk, hvis man skulle komme i en situation, hvor man mistede sit job og dermed også sin indkomst. Dagpenge vil i sådan en situation være tæt på uundværlig. Der er dog nogen, som ikke er medlem af en a-kasse, men de bør de dog straks tage at blive. Eller også bør måske kigge på JobSikring i stedet. Det afhænger dog af forskellige faktorer, hvilken en der er bedst for den enkelte person, og det vil blive gennemgået i det følgende.

Fordele og ulemper ved JobSikring

Der er nemlig nogle fordele forbundet ved JobSikring sammenlignet med en a-kasse. F.eks. vil man kun have 6 måneders optjeningsperiode ved JobSikring. I en a-kasse vil den periode være helt oppe på 12 måneder. Så hvis man mister sit job i den periode, er man altså rigtig dårlig stillet. Der vil man have bedre vilkår hos JobSikring. Klik her for at besøge deres hjemmeside.

Der er dog også nogle økonomiske fordele ved JobSikring. I hvert fald hvis du har et højtlønnet arbejde. Det er nemlig især de højtlønnede, som bør overveje JobSikring, da det er dem, der vil drage mest nytte af at være medlem her fremfor hos en a-kasse. Det er nemlig således, at man kan være forsikret for helt op til 30.000 kr. per måned hos JobSikring. Det er altså markant mere end hvad man kan få udbetalt i dagpenge via en a-kasse. Klik her for at læse meget mere om de fordele og ulemper, der måtte være ved JobSikring sammenlignet med en a-kasse. For der er nemlig nogle ulemper ved JobSikring, og det er som sagt ikke alle, som vil være bedst tjen ved at være medlem der, og som i stedet bør være medlem af en a-kasse. Grunden dertil skal igen findes i det økonomiske. Man kan nemlig få udbetalt 90% af ens løn via en a-kasse, men maksimalt 80% hos JobSikring. Så hvis man ikke er højtlønnet, så vil man altså være bedst tjent med denne løsning, og man bør dermed forblive medlem af en a-kasse eller melde sig ind i en, hvis man ikke allerede er medlem.

Forskellige a-kasser

Det er dejlig nemt, hvis man skal være medlem af JobSikring. Der er nemlig ikke noget alternativ til netop den form for organisation. Det er der dog ved a-kasser. Hvis det er en a-kasse, som er bedst egnet til ens behov, så bør man også sørge for at undersøge de forskellige. Der er nemlig en lang række af a-kasser, som hver især støtter nogle forskellige organisationer, og som også giver forskellige fordele til deres medlemmer. Det anbefales derfor, at man undersøger de a-kasser, som man har interesse i. Og først efter at have kigget dem i sømmene bør man tage den endelige beslutning om hvor man ønsker at være medlem. Klik her for at få et overblik over de forskellige danske a-kasser.

 


Artiklen er udtryk for skribentens holdning og ikke redaktionelt indhold

Skriv et svar