Gode råd til julegaver til mormor

jul

Julen bringer altid stress, problemer og familiekriser med sig. Hvem ødelagde julen hvilket år, og hvorfor vil du hellere holde jul med din nye svigerfamilie end med din rigtige familie? Hvem er man på julegaver med. Man ønsker ikke at være kikset og spørge nogen, og så få svaret, at i selvfølgelig er det, og du får for resten, den allerbedste julegave i hele verden. Dette kan godt skabe en form for mild panik, når man står og mangler en julegave til en person, som man i virkeligheden ikke ønsker at give eller modtage gaver fra. Dernæst er det et evigt problem, at man aldrig ved, hvor mange penge man skal bruge på de forskellige bestemte gaver. Det er nemlig også pinligt at bruge både for mange eller for lidt penge på en gave. Så julen er i virkeligheden en periode, hvor muligheden for pinlige og akavede øjeblikke er mange. Det er lige før, at man får sved på panden bare ved tanken. Og sommetider vil man endda bare give op, og forære selv sine tætteste venner gavekort eller penge, hvilket kun får julegaverne til at virke endnu mere påtaget end de er i forvejen. Her kan man altså godt have brug for nogle råd og især familie medlemmer såsom mormor og far kan være svære at gøre tilfredse.

En alsidig gave til mormor

Problemet med at skulle give mormor julegaver er, at hun plapre løs om, hvordan hun ikke skal have nogen julegave, selvom man selv er klar over, at hun ikke mener det. Derfor får man altså ingen ønskeliste eller nogen form for praj til hvad hun kunne ønske sig, skal man træffe et valg af opvaskemaskine for hende, da det er tydeligt for en hver at se, at den gamle vasker sine sidste tallerkner. Man skal altså bruge den viden, som man har om sin mormor, og udnytte dette til at give den perfekte gave. Det er nemlig velkendt at for en mormor handler det ikke om den materielle ting, gave i virkeligheden er, men derimod tankerne bag denne. Derfor kan man altså også lave mormor en foto bog med gode minder. Der findes adskillige sider, hvor man let og uden problemer kan lave sådanne foto bøger. Man kan også give mormor et abonnement på hendes yndlings blad eller magasin, og dermed vil hun altså få en gave, der varer ved langt ind i det nye år.

Julegave til far

En anden evig svær julegavemodtager er far. For det første er han en mand, og disse er generelt svære at købe gaver til, men far har ofte også selv svært ved at vide, hvad han egentlig ønsker sig. Her handler det altså om at gå i dybden med fars personlighed. Er din far en bogorm, vil det være det optimale og letteste at give ham den nyeste krimi. Hvis han derimod går meget op i teknologi kan et nyt anlæg eller penge til et splinternyt og super moderne fjernsyn være en god ide.

 


Artiklen er udtryk for skribentens holdning og ikke redaktionelt indhold

Skriv et svar