Familien Henriksen sparede mange penge ved at facadeisolere deres hus

huset før efterisoleringen

Familien Henriksen flyttede, for snart 7 år siden, ind i deres drømmehus, et klassisk murstenshus af ægte 60’er stil. Men efter nogle år begyndte et mønster at tegne sig. Vintrene var meget kolde og der blev gradvist skruet mere op for varmen. Men i takt med at deres forbrug steg og indeklimaet ikke ændrede sig betydeligt, tog Hr. Henriksen affære og fik undersøgt sagen.

Huset fik et løft og et godt indeklima

Da familien Henriksen ikke syntes at de fik nok varme i forhold til deres forbrug fik de undersøgt hvad problemet mon kunne være. De fandt også hurtigt ud af, at husets isoleringsstandart ikke levede op de krav der stilles i dag, i og med at huset er fra 1960 og ikke renoveret siden. Huset var simpelthen utæt, hvilket medførte at varmen fes lige ud i kulden sammen med deres penge, og det var der ingen logik i. Huset måtte altså isoleret.

De var klar over at en indvendig murisolering af huset kunne gå hen, og blive et større projekt, der ville kræve, at de for en tid skulle omrokere værelserne, og have håndværkere rendende rundt i deres hjem. Familien havde således fået udskudt problemet alt for længe, og samtidig tabt en masse penge. Men så støtte Søren på begrebet, facadeisolering på hjemmesiden skoleenergi.dk. Istedet for at isolere huset indefra, kunne de blot lappe husets utætheder udefra. Dette syntes familien Henriksen var en god ide, da de på den måde kunne undgå at miste kvadratmeter indvendigt og samtidig få en flot, ny facade, hvilket det gamle hus i forvejen trængte til. Med deres nye facadeisolering kan familien Henriksen nu holde vinterkulden ude og nyde et godt indeklima hele året, uden hele tiden at skulle tænke på økonomien.

Godt for miljøet og pengepungen

Familien kunne hurtig mærke en forskel i økonomien, og de har da også regnet ud, at de blot dette år, vil spare omtrent 9.000 kr. Og det et er mange penge for familien Henriksen, der derfor er ved at få isoleret deres hus yderligere, med en teknisk isolering. Dvs. at alle husets vand- og varmerør bliver isoleret, hvilket staten giver dem et tilskud til, altså en rigtig god deal, især da de fik en god teknisk isolering pris.

Efter isoleringerne er familien Henriksens hus steget væsenligt i værdi, de har sparet penge og samtidig skåner de miljøet for en masse unødvendigt CO2-udslip. Familien har alt i alt været rigtig glade for beslutningen og anbefaler nu både venner og familie til at gøre det samme.

Mest af alt fordi de nu kan holde varmen om vinteren og fordi der er overskud, i den ellers så stramme økonomi. Den lille familie, bestående af Søren, Ulla og de to tvillingepiger Victoria og Sofie på 5 år har nu endelig fået sparet sammen til at tage på en længere ferie til sommer. Og de er allerede i fuld gang med at planlægge en eksotisk badeferie til Bali.

 


Artiklen er udtryk for skribentens holdning og ikke redaktionelt indhold

Skriv et svar