Eva Solo – på toppen i mere end 100 år

100 aar med eva solo

Går man bare en lille smule op i boligindretning og design, så er det svært som dansker, ikke at føle en smule stolthed, ved de mange dygtige producenter af ting til alle boligens rum, som vi har her til lands. Ikke alene står dansk design meget stærkt, men det har det også gjort meget længe. Vores historiske traditioner for kvalitetshåndværk og sublim formgivning, hvor funktionaliteten altid er til at stole på, rækker langt tilbage i tiden og rødderne er aldrig blevet forladt. Dansk design er en i en helt liga for sig selv, en stor eksportvare og et område hvor vores lille land altid har markeret sig stærkt og ligget helt forrest i feltet.

Et af de mange brands som danner toppen af dansk design, er Eva Solo, der i mere end 100 år har fremstillet både brugbare og pæne ting, som er eftertragtede ikke bare af danske kunder. Eva Solos fremtrædende positions skyldes en stædig fastholdelse af den oprindelige grundtanke, som var at forene æstetik og funktion i produkter, som var til at betale sig fra, havde en seriøs kvalitet og på samme tid også var lækre at se på.

Rent design – ren nydelse

Skal de store ord om dansk designs mange fortræffeligheder koges ned og eksemplificeres, så er et helt almindeligt hverdags- og brugsobjekt, som en termokande fin at fremhæve. Vi ved alle, hvad en termokande skal kunne og kender frustrationen, når den ikke virker efter hensigten og teen eller kaffen bliver kold , den er svær at hælde af eller drypper slemt. Der står ofte, hvis ikke hver eneste dag, en eller flere termokander fremme i de fleste hjem og på alle arbejdspladser. De bruges hele tiden og derfor må de gerne mere, end bare fungere, men også allerhelst være pæne at se på, altså rumme et element af æstetisk nydelse. Det ene skal ikke udelukke det andet og et kompromis behøves absolut ikke komme på tale.

Eva Solo har mange typer termokander, der lever op til disse to krav og forener glimrende funktion med flot form. Som i alt andet dansk design tænkes der i rene linjer, gode farver og klassisk stil, der passer perfekt ind i moderne hjem og til alle typer kaffestel og porcelæn.

Bliv klogere på dansk design

Der er masser af grunde til at lovsynge dansk design igennem tiden. Vil man sikre sig, at vælge de bedste af de mange flotte produkter på markedet, så er det godt at følge med i magasiner, aviser og på nettet, hvor det vrimler med tests og interessant stof om forbrugerliv. Her er masser af gode artikler og undersøgelser, der kan klæde en godt på, når man skal ud og købe noget nyt, som ikke bare skal se godt ud, men også fungere upåklageligt i hverdagen. Som tommelfingerregel, kan man dog altid gå ud fra som givet, at de brands, som f.eks. Eva Solo, der har en lang historie bag sig, vil levere de bedste ting, for ellers var de med garanti blevet slået af banen for længst.

 


Artiklen er udtryk for skribentens holdning og ikke redaktionelt indhold

Skriv et svar