Er bordfodbold foreneligt med det moderigtige hjem?

bordfodbold hjem

Bordfodbold er et spil, som over de seneste par år er gået hen og blevet rigtigt populært. Spillet er da også sjovt og underholdende, og det er et af de få spil, hvor alle kan være med. Spillet har den fordel, at det er nemt at komme i gang med, men svært at blive rigtig god til, hvorfor spillet altid byder på en underholdende udfordring for alle.

Nu om stunder er det derfor ikke et uvant syn at se fodboldborde i både SFO’en og ungdomsklubben, såvel som i baren og på arbejdspladsen. Folk afholder konkurrencer på arbejdet og i fritidsklubben og har derved mulighed for at komme ind på hinanden på en ny måde. Med andre ord; det er et spil, der styrker fællesskabet.

Bordfodboldborde ses i mange miljøer i dag – men man skal oftest lede lidt længere tid for at finde et fodboldbord i det moderne hjem. Blandt yngre mænd, der bor alene, er det et mere gængst syn med et bordfodboldbord i stuen – måske inspireret af bordet som stod hos Joey og Chandler i den ikoniske sitcom ‘Friends’. Hvis man har et fodboldbord, er det altid sjovt at tage et spil over en kold øl, når vennerne kommer forbi!

Men hvordan forholder det sig med et bordfodboldbord til det moderne og moderigtige hjem, som har designermøbler af Wegner foruden PH lamper? Er der plads til at spille bordfodbold i denne type hjem? Det ser vi mere på i artiklen her.

Et bordfodboldbord til det moderne hjem

Borde i voksenstørrelse, som vil kunne gøre det godt i det moderne hjem, kunne være nogle af modellerne fra Teckell samt nogle af de mere rustikke borde fra amerikanske Tornado til bordfodbold. Disse borde er kendetegnet ved at være enormt elegante og moderigtige. Flere borde fra Tornado kommer blandt andet fremstillet i mørkt naturtræ, som vil accentuere den rustikke indretning i herreværelset eller danne en harmonisk kontrast til møblerne i stuen.

Teckell er et italiensk firma, der fremstiller bordfodboldborde i luksusudgaver. Disse modeller er fremstillet i gennemsigtigt glas og plexiglas, der vil gøre det godt i ethvert moderne hjem. Fordi bordene er fremstillet i gennemsigtigt materiale, suger de heller ikke lyset til sig i lokalet, og bordenes lette og elegante design, accentuerer blot følelsen af eksklusivitet. Når dette er sagt, så er bordene heller ikke billige, og man bør forvente at skulle betale mere end 50.000 kr for en model.

Før man investerer i et bord til det moderne hjem, bør man være opmærksom på, at de fleste borde i god kvalitet har en vægt på mindst 60 kg. Den høje vægt tjener det formål at stabilisere bordet under kamp. Men selv da er det muligt, at bordet kan rykke sig lidt, når der bliver hevet og flået i stængerne i kampens hede! Derfor er der risiko for, at der kan komme ridser i gulvet. Hvis I har rigtigt fine gulve derhjemme, er dette en ting, der er værd at overveje. Man vil jo trods alt nødigt have ridser i de fine parketgulve!

Bordfodboldborde til børnefamilierne

Til børnefamilierne er det muligt at købe bordfodboldborde i små størrelser, som kan stilles væk efter brug. Disse borde er ikke egentlige borde, men spillekabinetter eller små kasser af træ, som har spillebane og stænger med fodboldspillerne monteret på. Dette er bordene for de mindste spillere. Denne type borde kan stilles direkte på gulvet, hvorefter børnene kan sidde om bordet og spille. Denne type borde kan også stilles på spisebordet, men det kan anbefales, at man kommer en dækserviet under spillet for at undgå, at bordet får ridser. Disse borde kan nemt stilles ind i et skab efter brug, så børneværelset eller stuen bliver rigtigt pænt til, når gæsterne kommer på besøg.

Nogle større borde til børn i alderen 8-12 år har endda klapben, så bordet kan foldes op og stilles op ad væggen. Dette kan være en fordel, hvis ikke man vil have, at bordfodboldbordet optager en masse plads hele tiden. Hvis man er lidt fiks på fingrene, kan man eventuelt hænge et hvidt lagen om bordet, når det står foldet sammen op ad væggen, så det ikke er så iøjnefaldende. God fornøjelse med bordfodbold i jeres moderne hjem!

 


Artiklen er udtryk for skribentens holdning og ikke redaktionelt indhold

Skriv et svar