En sund økonomi skaber godt forhold

Lommeregner og kuglepen

Hvis der er én ting, det er vigtigt at være opmærksom på i parforholdet er det, at man har styr på økonomien. For kun hvis man har styr på økonomien, kan man slappe helt af. 

Selvom det ikke nødvendigvis er den mest spændende ting at snakke om, kan det godt betale sig. I momentet virker det hverken sjovt eller interessant at skulle snakke økonomi med hinanden. Men senere hen giver det en stor tryghed, at det er en snak man har haft sammen tidligere. For på den måde ved man hvor man står i forhold til hinanden. Man ved, hvor mange penge den anden har, og vigtigst af alt ved man hvor meget gæld den anden person har. Det er vigtige ting, som man skal vide. 

Skal man på et tidspunkt have børn, er det også vigtigt, at man kender hinandens økonomi, så man ved, hvad der venter. 

Penge der hopper

Snak eventuelt med en bogholder

Det er naturligvis ikke altid, at man selv har den viden, der skal til for at kunne have det helt store overblik over sin økonomi. Der er nemlig ofte mange ting, som man ikke ved og ikke har styr på. Her kan det være en rigtig god ide at snakke med en bogholder. Hvis en af jer kender en bogholder, er det allerbedst. Så kan I, i trygge rammer, snakke med en person, der kan vejlede jer. 

Bedst af alt kan en bogholder meget ofte give gode råd. De ved nemlig, hvor I kan få fradrag og få flere penge ud af jeres egne penge. Det gør, at I faktisk kan ende med flere penge i hænderne efter at have snakket med en bogholder, som har godt styr på økonomi. Er det helt galt med jeres økonomi så lån penge med NemID, og nyd hvordan det kan være en fantastisk følelse at få så mange penge mellem hænderne.  

index

En fællesøkonomi giver tillid

At have to separate økonomier i et parforhold kan skabe en mistillid, som I helt sikkert ikke er interesserede i. For uanset hvad er I selvfølgelig interesserede i at leve i et tillidsfuldt forhold. Det kan I blandt andet gøre ved hjælp af en fælles økonomi. Lån penge uden sikkerhed og lad disse penge indgå i jeres fælles økonomi. På den måde vil I opleve, at det kan være skønt at låne penge, som man kan bruge, som man vil. Det eneste man skal huske på er blot, at man betaler disse penge tilbage igen. 

Ved at have en fælles økonomi har I også bedre styr på hinanden. Det er sværere for den ene part at gå ud og købe noget, som den anden ikke kender til. Det gør det af og til svært, når man skal købe gaver til hinanden. Ikke desto mindre er det dog noget, som godt kan betale sig at gøre. For selvfølgelig skal man kunne overraske hinanden alligevel. Dette problem kan man løse ved at have en lille konto hver, hvor man sætter penge ind, som den anden ikke nødvendigvis skal være en del af. Det er med til at gøre, at man godt kan give både store og små gaver når det er jul eller når der er en fødselsdag. 

Skriv et svar