Pas godt på din hund på løbeturen

vandretur med hjem

Der er ikke noget bedre og mere hyggeligt end at løbe en tur om aftenen i selskab med familiens firbenede ven. Løb er sundt for både krop og sjæl og en god løbekammerat skal man ikke undervurdere, når det kommer til motivation og hygge – og når det kommer til fart, er de firbenede uovertrufne.

Men det kan være farligt at være så hurtig – især i de mørke måneder er det vigtigt, at du passer godt på din pelsede løbemakker, når I træner sammen i de mørke timer.

Kan hunde se i mørke?

Har du også undret dig over, om du beskytter din hundeven ved at give den et lysende eller lysreflekterende halsbånd på, når I færdes i mørket? Måske har du spurgte dig selv: kan hunde se i mørke? Det får du svar på her:

Det er et faktum, at hunde ikke ser ligeså, mange farver som mennesker, derfor ser de ikke lige så godt som vi gør, eller i hvert fald ikke så detaljeret i løbet af dagen, men når mørket falder på, ser hunden faktisk fire gange så godt som mennesker.

Det betyder dog ikke, at du ikke skal passe på din hund, når I færdes udenfor efter mørkets frembrud eller i de tidlige morgentimer, for både du og de andre folk på vejen kan have rigtig svært ved at se eller opdage en løbende hund i mørket får det er for sent.

vandretur

Pas på hunden i mørket

Vil du gerne passe godt på din hund, er det derfor en rigtig god ide at investere i et halsbånd med lys, hvis I går tur eller løber i områder med sparsomt lys eller et med lysreflekterende overflade, hvis I løber nær en befærdet vej. På den måde kan du sørge for at hunden er synlig både for dig og andre trafikanter hele tiden og mindske risikoen for ulykker betragteligt.

Det gør løbeturen langt sjovere og giver dig muligheden for at slappe af og bare løbe, mens din firbenede ven kan færdes sikkert ved din side, eller løbe i forvejen uden fare for at komme galt afsted i trafikken. Det er en god investering for jer begge.

 

Skriv et svar