Børn i modetøj i hverdagen

Dreng på bibliotek

Små børn går sjældent op i deres tøj, men det kommer en dag, at de begynder at interessere sig for, hvad de ifører sig ude i verden. 

Indtil de selv når alderen, kan man som forælder være grobund for at gøre tøjet og stilen til en legeplads, der måske senere hen giver barnet modet til at prøve forskelligt tøj af og dermed muligvis endda nedbryde forskellige tabuer, om hvad drenge og piger kan have på. 

Dreng i smart tøj

Gør op med drenge og pigefarver

Med børn er der kontant afregning i forhold til meninger, humor og meget andet. Og en dag sker det også i forhold til valg af tøj. Nogle børn går imod normerne og vælger selv farver, der ikke passer ind i kasserne med drenge og pigefarver, og det kan indløse en hård tone og drillerier blandt de andre børn for eksempel i børnehaven. 

Det kræver indblanding fra forældrenes side, for børn skal kunne gå i det, de hver især har lyst til, fordi børnemoden, ligesom alt andet for et barn, skal være en leg. 

Gyngende pige

Et barn med stil 

Som nævnt skal en voksen selvfølgelig stå for tøjet på barnet, indtil det når en vis alder. Moden for babyer er langt hen ad vejen det samme som altid, men det er vigtigt at finde sparkedragter, hatte og alt det, barnet ellers skal have på i en ordentlig kvalitet, så de små poder ikke ender med forskellige typer af eksem eller allergier. 

Vigtigt i forhold til babymode og børnetøj er også, at de helt lavpraktisk holder varmen, og så længe det behov er dækket, og det er forholdsvist nemt for forældrene at komme ind og skifte bleen, så står det frit for, hvad man putter på dem. 

Meget børnetøj fås i dag, hvor det ligner voksentøj. Det ses blandt andet på en sparkedragt, der har print så det ligner et jakkesæt, og sådan er der meget tøj. Sjovt er det senere at kigge tilbage på, og se en baby, der ligner en meget lille voksen, men som samtidig ser super skarp ud. 

Skriv et svar