Livet som kæledyrsejer er ikke altid nemt – se her hvordan du gør det bedre.

killing

Skyldfølelse af at lade sin hund være derhjemme alene, økologisk kattefoder og dyre hundesenge. Der kan godt komme nogle problemer ud af det at være kæledyrsejer af og til. Læs med her for at se, hvordan du gør det nemmere for dig selv – og dine kæledyr.

Hold dig til det der virker

Der kommer hele tiden nye spændende ting ud på markedet, som man kan købe til sit kæledyr og prøve af. Nyt dyrefoder, nyt legetøj, nye luksussenge. Ofte kan man komme ind i en fælde med at man hopper fra den ene ting til det andet for at finde det absolut bedste til ens firbenede ven.

Stop. Træk et skridt tilbage og træk vejret. Det er meget bedre, at du finder for eksempel noget dyrefoder, som du ved der dur, og som dit kæledyr er glad for at spise. Vælg et mærke som Eden Petfood som du, at du kan stole og som indeholder gode næringsstoffer. Og hold dig så til det.

Der er ingen grund til at lave om på noget, som allerede virker i forvejen og hvis din kat eller hund (eller hvad det nu er du har som kæledyr) er glad og tilfreds, så er det det vigtigste af det hele.

Hav fokus på kvalitetstid i stedet for ’kvantitetstid’.

Det er kvalitet og ikke altid kvantitet som betyder noget. Vi kan hurtigt komme ind i en følelse af skyldfølelse, når vi lader vores kæledyr rende rundt og passe sig selv i flere timer ad gangen, imens vi er i skole eller på arbejde. Dit kæledyr har ikke samme forhold til tid, som vi har, så der er ingen grund til at gå rundt med dårlig samvittighed over at lade dem være alene et par timer.

Hav i stedet fokus på at have masser af nusse- og rigtig kvalitetstid med dem, når du endelig har tiden til det. I stedet for at prøve at presse så mange timer ind på dagen som muligt, hvor der er plads til at du kan være sammen med dem. Sørg i stedet for muligheder til kæledyret, så det kan føle sig underholdt, imens du er væk.

Skriv et svar