Leder du efter den bedste snus?

Sverige har været forgang på snus i mange år, inden de introducerede det til danskerne. Vi har i de seneste år i Danmark fået et udbredt kendskab til snus og varianterne er mange. Læs med og bliv guidet i snus, hvad snus er, og hvorfor så mange vælger at bruge denne type tobak.

Hvad er snus?

Snus kaldes røgfri tobak, fordi det er tobak, der ikke skal eller kan ryges. Tobakken er komprimeret i små poser og tilsat nikotin. Derfor bliver snus også kaldet nikotin poser. Poserne er som oftest hvide og små nok til at kunne presses op under læben. Når posen er sat fast under læben, afgives nikotinen langsomt, og optages i slimhinderne og videre i kroppen.

Hvorfor vælger man at bruge nikotin poser?

Cigaretter er blevet mere udskældt og flere føler sig utilpas ved at skulle ryge i nærheden af andre. Der er en stor sundhedsrisiko ved at ryge tobak, fordi tobakken indeholder tjære, der kommer ned i lungerne i form af røg. Da mange stadig ønsker at få nikotin, bliver der fundet alternative metoder. Eksempler på produkter der indeholder nikotin:

  • Plaster
  • Rør
  • Tyggegummi
  • Sugetabletter
  • Næsespray
  • Snus (nikotin poser)
  • Mundspray
  • Inhalator

Snusen er derfor et af mange produkter, der kan give kroppen et skud nikotin.

Hvem bruger nikotin poser?

Det er primært den yngre generation, der vælger at bruge snus i Danmark. I Sverige er der en ældre generation, der også bruger, fordi snus har været brugt i længere tid i Sverige. De unge mennesker er gode til at udforske mulighederne for snus og finde gode produkter. De har et stort netværk og ved, hvordan man gebærder sig på internettet for at købe det hjem. Man skal være over 18 år for at købe snus, fordi produktet indeholder nikotin.

Hvilke typer findes der?

Der findes mange typer af snus. Varianterne ligger i indholdet på snusen, samt smagen. Du kan få snus med smage af hyldebær, jordbær, lakrids, whisky og meget andet. Du kan finde mange slags nikotin poser med alverdens smage under mærket ZYN. Produkterne er videreudviklet til ikke at give pletter på tænderne og er et kendt mærke i USA og Sverige. Du kan på mange sider købe flere pakker og på den måde opnå lidt rabat. En pakke snus kan hurtigt blive brugt, så det er en god måde at dække sig ind på til en længere periode.

Hvordan kommer jeg i gang med snus?

Vælg din første pakke snus ud fra, hvilke smage du foretrækker. Har du tidligere røget cigaretter med mint eller mentol, er nikotin poser med smagen af mint måske en smag, du skal vælge. Husk på, at selvom du kan lide smagen af citrus, er det ikke sikkert, du vil have smagen af citrus i munden i længere tid ad gangen. Når du har fundet din foretrukne snus, skal der lidt tilvænning til at få placeret posen rigtigt bag læben. Posen skal kunne sidde nok fast til, at du kan tale, uden at den falder ud eller glider rundt.

Skriv et svar