Kondomer er den sikreste form for prævention

husk kondom

De helt åbenlyse grunde til altid at anvende et kondom under et samleje er, at det sikrer kvinden mod graviditet og jer begge for at smitte hinanden med eventuelle sexsygdomme. Det er lige så vigtigt at huske på at anvende kondom i forhold til kønssygdomme eller sexsygdomme, når to mennesker af samme køn går i seng med hinanden, hvor sygdomme ligeså vel kan smitte og brede sig mellem jer. Heldigvis fås kondomer i dag i utallige varianter.

trist pige

Kondomer beskytter også mod sexsygdomme

Sexsygdomme er ikke sjovt for nogen at gå rundt med. Bliver der ikke gjort noget ved det, kan det forværre og have alvorlige konsekvenser og ødelæggelser for din krop. Aids er eksempelvis en sexsygdomme, man førhen i tiden ikke havde en kur imod. Rigtig mange mennesker, der var uheldige at blive smittet med HIV eller aids stod dermed over for et sandt mareridt. Det er den mest sikre måde at beskytte sig på af alle præventionsformer. 

Et kondom kan springe

Dog kan det desværre ske at kondomet springer under samlejet. Det er i meget sjældne tilfælde, at det sker, så det er ikke værd at frygte. Stadigvæk skal det nævnes, at rigtig mange har været ude for det en enkelt gang eller 2 i deres liv. Her kan man som kvinde eller pige vælge at tage en fortrydelsespille, selvom det selvfølgelig ikke er det, man allermest har lyst til. Det er bare godt at være på den sikre side her i forhold til en eventuel uønsket graviditet, der så vil blive undgået. Det er trods alt bedre end næste skridt, som er ren alvor – enten et barn eller en abort, der skal til. Det er ikke noget, der sker for nogen med vilje, så det er ikke rimelig at bebrejde nogen for sådan et uheld. 

sikker sex er vigtigt

Vedkommende kan føle sig mindre værd

Det er noget ægte pjat ikke at ville anvende kondom. Eller prøve at undgå det, fordi det måske føles rarere. Tit opstår ubeskyttet sex fordi, man bare ikke kan vente. Måske har man ingen kondomer i nærheden. Det kan bare få modparten til at føles sig mindre værd og ubetydelig, hvis man tager det som en selvfølge, at kondomer ikke skal anvendes. Er en kvinden ikke på p-piller, er det direkte uforsvarligt. Her er det sandhed, at graviditet kan forekomme og sexsygdomme, ligegyldigt hvor kort tid samlejet står på. Det er de fleste heldigvis bevidste om. Forbrugernes online yndlingssted til køb af kondomer er hos Kondomland, hvor du kan se store udvalg af kondomer i alle mulige størrelser, smage og faconer.  

Skriv et svar