Indretning, som alle kan få glæde af

stue

Det er vigtigt for ethvert kollektiv og enhver familie at have et fællesareal, som alle føler sig tilpas i. For at dette kan opstå, må man tage højde for så mange ønsker, som muligt, og skabe et harmonisk rum med højt til loftet og vidt til væggene.

Socialt samlingssted

Mange er nok enige i, at det er sundt at have et rum, man kan trække sig tilbage i, når man trænger til det. Det er utrolig vigtigt have et sted, som kun er ens eget, og hvor man må rode så meget, man vil, samt gøre alt det, man vil. Men hvis man bor i et slags bofællesskab eller blot får gæster, er det mindst lige så vigtigt at have et sted, hvor der er mulighed for at samles. Et sted, der skaber plads til tanker og aktiviteter, hvor idéer kan luftes og kollektivs-frustrationer løses. Et sted, hvor man føler sig godt tilpas, og som på den måde gør ens hjem lidt større. Så hvis økonomien er til det, er stuer eller køkken alrum en rigtig god bonus i enhver lejlighed.

Plads til aktiviteter

Grunden til, at samlingssteder er vigtige er, at de skaber grobund for sociale aktiviteter. Vi mennesker er, på forskellige måder, sociale væsner, som har brug for andre mennesker for at kunne hænge sammen. Ved at pleje dette instinkt modarbejder vi ensomhed, stress og angst i vores liv. Indretningen skal derfor være indbydende, åben og have flere formål, som kan deles mellem beboerne. På den måde kan man for eksempel sørge for, at et bord til gaming er stort nok til, at man har mulighed for at spille kort i den anden bordende.

roomies

Sammen og alene

Et godt sammenhold med roomies eller familiemedlemmer har godt af fælles projekter eller aktiviteter, der binder beboerne tættere sammen. Dette kan være små ting som hjælp til ens krydsordsopgave eller fælles madlavnings-, eller filmaftener. Klik her for at læse mere om krydsord.

At have en fælles stue betyder ikke, at man er tvunget til at befinde sig i den og være sammen med de andre i lejligheden. Pointen er, at den giver mulighed for det, og på den måde kan styrke beboernes fællesskabsfølelse og tryghed indenfor husets fire vægge. Man kan med andre ord være både sammen og alene, hvis man ønsker det. Så næste gang, du skal flytte eller på husjagt, så hold øje med en bolig med muligheden for at kunne samles.

 

Skriv et svar