Sådan bliver du en god hundeejer

Hund og ejer

Mange danskere vælger at blive hundeejere. Hunde og mennesker hører særligt godt sammen og har en særlig evne til at knytte helt unikke bånd. Derfor er det ikke svært at forstå, at så mange vælger at anskaffe sig en firbenet ven. 

Men når man vælger at blive hundeejer, er det vigtigt at være bevidst om, at man samtidig siger ja til at tage ansvaret for et liv. Man siger ja til at gøre sit ypperste for at sikre, at hundens liv bliver så godt og lykkeligt som muligt. 

Læs mere om, hvordan du bliver en god hundeejer her.

Sæt dig ind i hundes behov

Alle hunde er forskellige, har forskellige personligheder og dermed forskellige behov. Men der er også visse behov, som gælder for alle hunde. Eksempelvis skal alle hunde luftes flere gange dagligt – som regel to eller flere. 

Derudover kan ingen hunde lide at være alene hjemme for længe af gangen, har brug for mad og pleje og for at kunne komme til dyrlægen, hvis de bliver syge. 

Alle disse ting – og flere til – er det vigtigt at være bevidst om, inden man overhovedet overvejer at anskaffe sig en hund. Kan du (og vil du) gå de ture, hunden har behov for hver eneste dag? Kan du sikre dig, at hunden ikke er for meget alene? Har du plads i økonomien til at betale for både foder, pleje og dyrlægebesøg? 

Kan du ikke sige et sikkert ja til disse ting, bør du ikke anskaffe dig en hund.

dalmatiner

Inden hunden kommer

Er du klar til at tage ansvaret på dig, og har du besluttet dig for at købe en hund? Så er det vigtigt, at du forbereder dig grundigt, inden din nye firbenede ven ankommer. På den måde sikrer du dig den bedste start på jeres tilværelse sammen – både for dig og for hunden.

Det kræver en del forskelligt udstyr at tage sig af en hund. Naturligvis skal du anskaffe dig en madskål, et hundetegn, et halsbånd eller en sele og en hundesnor. Men der er også andre redskaber og remedier, du kan få brug for. Eksempelvis kan de fleste hundeejere have glæde af en hunderampe

En hunderampe er en rampe, der eksempelvis lader hunden selv gå ind i bilen, gå op af stejle trapper og meget andet. En hunderampe er måske mest egnet til større hunde, men mindre hunde kan bestemt også have glæde af at få en hunderampe.

Skriv et svar