Gør du ofte nok rent derhjemme?

Støvsuger, Afstøvning, Husholdning, Rengøring, Vask

Det er ikke særlig glamourøst, og det er generelt også ekstremt kedeligt. Men det er noget, der skal gøres. Rengøring.

Den gængse anbefaling er, at man gør rent i alle rum mindst en gang om ugen, og specielt køkken og badeværelse er vigtige at holde rene, da de ellers er miljøer, hvor bakterier nemt kan pleje sig selv og gro.

Og selvom det er kedeligt arbejde, som ingen rigtig har lyst til at lave, så hjælper du også dig selv i længden ved at gøre rent.

Hund, Kæledyr, Seng, Dyr, Border Collie, Søvn, Sød

Du skal være grundig – din sundhed kan afhænge af det

Ikke nok med at rengøring er vigtigt fordi det holder dine faciliteter og værelser bedre i stand, så er det også vigtigt for din sundhed.

Går du rundt i et hus eller en lejlighed, der roder, og er beskidt, kan det have en dårlig indflydelse på dit helbred, da du går og indånder partiklerne som dit rod og skidt afgiver. Så hvis du tit er syg, kan en måde at forebygge det på være ved at gøre rent oftere eller at tillægge sig mere hygiejniske vaner.

For at undgå sygdom er det vigtigt, at du går grundigt til værks. Det er sjældent nok bare at støvsuge, du skal også tørre af, så du kan få støv og andet skidt væk fra diverse overflader.

Inden du går i gang, skal du sørge for, at din karklud er ren, og du skal sørge for at skylde den flere gange i løbet af rengøringen. Derudover bør du også vaske gulv, om ikke hver gang du gør rent, så 1-2 gange om måneden da noget snavs nogle gange kan sætte sig i gulvet og derfor ikke kommer af, når du støvsuger.

Og har du kæledyr så er det også vigtigt, at du husker at komme ind og gør rent bag en eventuel hundekurv, hundeseng eller hvad dit kæledyr nu bruger, så der ikke ophober sig snavs der. 

Moppe, Spand, Gøremål, Husarbejde, Ren, Husstand

Få redskaberne i orden

For at du kan gøre ordentligt rent er det selvfølgelig også vigtigt, at du har styr på dit værktøj så at sige. Det vil sige at du skal have klude til at tørre af, du skal have en støvsuger der suger ordentlig og gerne med forskellige hoveder, så du kan tilgå områder der ellers kan være svært tilgængelige. Slutteligt er det også vigtigt at du har en pålidelig gulvmoppe.

Man kan selvfølgelig køre den klassiske gulvklud + spand sammen med en kost, men den er bare ikke god i længden, primært fordi det er svært at vride al snavset ud af kluden selv. 

I stedet bør du investere i en rigtig gulvmoppe, så du har orden i dine redskaber. Så kan du holde skidtet væk og dit helbred sundt og raskt.

Skriv et svar