Tag på opdagelse i det nordjyske

flot udsigt

Når turister trækker til det nordlige Danmark, er det ofte for at se Skagen og Grenen, hvilket også er gode seværdigheder. Men det nordjyske byder også på meget mere end det. I Nordjylland finder du eksempelvis både gamle bunkere fra krigen i Frederikshavn, Råbjerg Mile, Læsø Saltsyderi og andre spædende områder. 

rutsjebane

Kom og se Ålborg og omegn oppefra.

At stå 105 meter over havets overflade, kan godt virke lidt utrygt for nogle. Og dette er netop den højde, du kommer op i, hvis du vælger at tage et smut op i Ålborgtårnet. Selve tårnet er i sig selv 55 meter højt, men den høje placering, det er bygget på, giver dig den samlede højde på 105 meter over havets overflade. Til gengæld får du en suveræn flot udsigt oppe fra det høje tårn, og det er derfor også et besøg værd.

Tårnet kan max huse 60 mennesker på en gang, men dette er som regel også al rigelig, da det ofte er skoleklasser og lignende, der besøger tårnet. Hvis du har en festlig lejlighed, er det også muligt at leje tårnet, hvor restauranten så kan være åben, så dine gæster og dig kan nyde en skøn dag i smukke omgivelser i højden.

Tag børnene med i sommerlandet

Hvis i er på ferie i det nordjyske, så er det næsten uundgåeligt at komme udenom en tur i Fårup Sommerland. Dette er et sted, som alle børn elsker, og der går nemt en hel feriedag i sommerlandet. Mange nordjyske familier besøger hvert evig eneste år stedet, da der altid er noget nyt og spændende at komme efter.

Der er både muligheder for at købe mad i sommerlandet, men hvis du vil have en rigtig hyggelig tur, så pak lidt kød, salat og brød og udnyt sommerlandets Weber område, hvor du kan låne de opstillede griller, og så kan du selv grille dit mad. Dette er en rigtig fed mulighed for at få lækker grillmad på en varm sommerdag et sted, hvor stemningen er super god.

Soldater

Nordjylland byder også på museer

Hvis du er mere til lidt kultur, så finder du også rigelig af det i det nordjyske. Her kan der af spændende steder nævnes Skagen Museum, Bunkermuseet i Hanstholm og Lindholm Høje Museet. Det mest unikke af de tre nævnte museer er Bunkermuseet i Hanstholm. Her kan du opleve Nordeuropas største befæstningsanlæg fra 2. Verdenskrig, og hele museet er opbygget netop omkring 2. Verdenskrig.

Skriv et svar