Få bugt med dit skæl

hårvask

Det er både irriterende og generende at lide af skel. Dels klør det i hovedbunden, og dels er det både pinligt og skæmmende, at der drysser skæl ned på dit tøj. Det er i det hele taget bare en irriterende gene at lide af. Det kan også vær lidt af en udfordring at slippe af med skællet, for det er ikke en lidelse, der helt forsvinder.

Der er dog heldigvis noget, du kan gøre for at holde lidelsen nede, så du ikke bliver helt så generet af det. Det er værd at prøve, for det er virkelig ikke fedt at være den, der er overdrysset med hvide skæl.

Hvad er skæl?

Skæl kan defineres på flere måder. Det er dels tørre hudflager, som egentlig er hudceller, som er døde og falder ned fra hovedbunden. Dels kommer skæl på grund af en svamp, som hedder Pityrosporum ovale. Skæl omtales også som eksem, og det kan være svært at komme af med. Det skyldes blandt andet, at tilstanden findes i hovedbunden, hvor det kan være svært at behandle.

Skæl smitter ikke, så det er ikke ”farligt” at være i nærheden af en person, der lider af skæl.

Alle mennesker får døde hudceller i hovedbunden, som kan ses på mørkt tøj, når man kradser i hovedbunden. Det er ikke skæl på samme måde, som lidelsen med eksem og svamp. Du skal kun bruge diverse skæl-produkter, hvis du lider af skæl. Læs mere om skæl her på hovedbunden.dk.

pige

Hvordan kan skæl behandles?

Det er heldigvis muligt at behandle skæl med nogle produkter, der kan holde tilstanden nede. Til en start kan du sørge for, at din hovedbund får meget luft. Brug ikke hue, hat eller tørklæde for meget, hvis du lider af skæl. Sørg for at tørre håret godt efter vask eller en tur i regn eller vand.

Afhængigt af, hvor seriøst du lider af skæl, er der diverse produkter, du kan anvende. Der findes for eksempel nogle gode skæl-shampooer, nogle meget effektive skæl-kure og så er der nogle naturprodukter, som kan bekæmpe skæl.

Det er svært at sige, hvilken kur der passer bedst til den enkelte. Er der tale om en eksem-tilstand eller lidelsen psoriasis, så er det bedst, hvis du tager til lægen, for så skal der typisk andre midler til.

Det er i hvert fald værd at gøre noget for at mindske dit skæl. Når det bliver behandlet på den rette måde, vil du i de fleste tilfælde få ret godt styr på det.

Skriv et svar