Et plankebord er en fordelagtig investering

Plankebordet er blevet det nye hit i danskernes hjem! Et flot plankebord kan være med til at gøre en ellers spartansk indrettet lejlighed fuldendt. Med sin rå, nordiske minimalisme passer et plankebord ind i enhver stue, køkken eller kontor.
Et plankebord er som regel lavet af kun de allerbedste materialer, så du som forbruger vil få det meste ud af dit bord, hvad end du vil bruge det til. Fremstillingen af et plankebord er nemlig en lang og traditionsbunden proces, der vil kunne mærkes i det endelige produkt. Vil du også følge trenden?


Investér i gode materialer


Et plankebord er kendetegnet ved at være fremstillet af en helt specifik træsort. Plankebordet er – som det nok fremgår af navnet – som regel firkantet eller rektangulært, men der findes skam også runde plankeborde, der stadig ikke går på kompromis med kvaliteten. De runde egner sig bedst som kaffeborde eller måske spiseborde, hvis man bor småt, hvorimod de klassiske, rektangulære plankeborde er til dig, der bor lidt større og gerne vil have et stort, flot bord midt i stuen.
Et vellavet plankebord er som regel håndlavet, så du er sikret et fuldstændigt unikt bord, der ikke ligner andres. Hvis du ønsker det, kan du sågar vælge at få dit plankebord lavet i genbrugstræ. Genbrugstræet har flere forskellige kilder, som kan være alt fra affaldstræ og drivtømmer, hvilket giver et bord med et mere råt udseende end andre plankeborde.


Både til hverdag og fest


Plankebordet kan anvendes til mange forskellige lejligheder, både til hverdag og i festlige lag, da bordets mørke toner sætter rammerne til et meget alsidigt look. Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvordan du vil pynte og arrangere dekorationerne til festen ovenpå bordet. Lad din egen stil og personlighed skinne igennem, hvad end du skal pynte op til fest eller hvor mange gange du skifter dekorationsstil.
I og med det har en helt klassisk form og farve, vil plankebordet aldrig gå af mode og nærmest alle stole vil kunne passe til bordet. Uanset om du er mere til de lysere plankeborde, der giver et luftigt og enkelt udseende eller de mørkere træborde, der er mere rå, vil du kunne glæde dig over dit nye stilede bord.


Glæd dig over kvalitet


Der er som nævnt en række forskellige plankeborde at vælge i mellem alt efter størrelse og højde. Plankebordet er højst justerbart, og det betyder også, at du kan vælge, om du ønsker, at dit bord skal have en lys eller mørk farve. Der er nemlig stor forskel på disse to farver, da der er tale om to vidt forskellige træsorter. En lang og traditionsrig arbejdsproces ligger bag udvælgelsen og bearbejdelsen af træet før det overhovedet laves om til et plankebord, som vi kender det.
Derudover afhænger træets farve og struktur også af det område, hvor træet er vokset op samt hvilken årstid, træet blev fældet. Lyse træborde findes oftest i nordiske hjem og vil som regel være af træsorterne ask, bøg og fyrretræ, hvorimod de mørke træborde fremstilles af træsorter som valnød, ibenholt eller egetræ.

Skriv et svar