Bitcoins bliver dine børns kroner og ører

Bitcoin

Siden 2017, har bitcoins fået så stor opmærksomhed, i medier over hele verdenen, at det har været svært, ikke at have hørt om denne nye, mystiske internet-dille, Bitcoin code. Men hvad går bitcoins egentligt ud på? Er det endnu et internet fænomen, som dapping? At sætte sig inde i bitcoin kan tage lang tid, og føles som et nyt sprog der skal indlæres. Herunder er, et forsøg, på en overskuelig og hurtig gennemgang af bitcoin

Online marked

Bitcoin træder ind på markedet 

Når der siges bitcoin, siges der samtidig krypteret, virtuel høj inflations valuta. Bitcoin er nemlig den eneste online valuta, der i løbet af meget få år, har mangedoblet sin egen værdi, flere gange. Danmarks helt egen nationalbankdirektør, Lars Rohde, har udtalt, at handel med bitcoin, er som en lottokupon – meget usikkert. Bitcoin er, med sin svingene stigninger og fald, blevet sammenlignet med verdens første økonomiske boble – den hollandske tulipan boble. 

Hvem styrer bitcoin? 

Disse spekulationsbobler, som tulipan boblen, var den første af, er en økonomisk “boble”, hvori, aktierne overstiger produktets egentlige værdi, og handler udelukkende på forventningen om en snarlig prisstigning. Bitcoin er en offentlig valuta, som ikke styres af love, centralbankers kurser og pengeinstitutter. Hermed er bitcoin fri til at stige og falde, så tosset den vil, hvilket den også har gjort, adskillige gange.+

Bitcoin er et nyt sprog der skal læres 

Bitcoins egentlige funktion, kan, umiddelbart, være svær at sætte sig ind i, men kan simplificeres, så almene dødelige også har en chance for at være med på noderne. Bitcoin går, i sin simpleste form, ud på transaktioner mellem virtuelle tegnebøger. Der kan overføres bitcoin til de digitale tegnebøger, men kun den ene vej, igennem en 23 cifret adresse, som kun bruges én gang. Det er derefter muligt at hæve sin bitcoins valuta, i en hvilken som helst kendt valuta. 

Hvad har bitcoin betydet for det digitale penge-marked?

I løbet af ganske få år, har bitcoins værdi steget så historisk meget, at det ikke til at komme udenom – i fremtiden vil digitale valutaer spille en meget størrer rolle. At bitcoin ikke høre under nogen form for statslig kontrol, er med til at give, den store usikkerhed der altid vil cirkulere rundt om bitcoin-handlen. Dette har fået mange pengeinstitutter, samt banker, til at tage tænkehatten på, og overveje hvordan fremtiden skal se ud. Måske findes svaret i autoriserede virtuelle valutaer, der følger en bestemt kurs, og som kan kontrolleres? Ingen ved det helt præcist, men én ting er sikkert – vi har ikke hørt det sidste fra de virtuelle valutaer. 

Skriv et svar