Sådan gør du dig gode investeringer i hjemmet

minimalistisk indretning

Alle mennesker prioriterer forskelligt. For nogle handler det om at bruge penge på at købe så mange ting til hjemmet som muligt, for nogle handler det om at købe så dyre ting til hjemmet som muligt. Men det er ikke alle, der har råd til at tænke sådan om penge. De fleste af os, må lige tænke os om et ekstra gang, inden vi laver en investering i vores hjem. Hvad skal det være, og hvilken kvalitet og pris skal det være i?
I denne artikel vil vi råde til, at man investerer i et inventar, der kan holde i mange år fremover og altså er af god kvalitet. Det giver et mere bæredygtigt hjem, ligesom det er billigere i det lange løb.

Gå efter miljø- og energivenlighed

Det første, der skal til, i et hjem er den helt basale inventar så som et køleskab eller en tørretumbler. Hvis man har købt disse i en ordentlig kvalitet til at starte med, så er det ikke lige foreløbigt, at man bliver nødsaget til at skifte dem ud. Ting som køleskab og tørretumbler er også der, hvor du virkelig kan hive nogle penge hjem på elregningen hvert kvartal, hvis du går efter en god energivenlighed i de elektroniske ting, du køber hjem til.
Altså kan du spare rigtig mage penge i det lange løb ved at købe en ordentligt køleskab, der ikke bare står af efter et par år, eller en tørretumbler der ikke koster det hvide ud af øjnene i forbrug. Desuden undgår du at tiltage i den støre forbrugsstrømning, hvor man gerne bare vil købe uden omtanke. Du kan læse mere om tørretumblere, der er værd for dig at investere i, ved at klikke her.

Indret minimalistisk

Når de basale genstande er på plads i hjemmet, kan du begynde at indrette. Men her gælder de samme gode tips som for den basale indretning. Invester i noget, du kan have i lang tid. Engangskøb så som 2019-balloner til nytår eller en billig plante fra DagliBrugsen kommer ikke til at holde længe. Sørg altså altid for at investere i noget, som du ved, du kommer til at have i lang tid fremover – også selv om det betyder, at du må betale lidt ekstra for den høje kvalitet i første omgang.
Når du indretter minimalistisk, indretter du desuden efter funktion. Det vil sige, at du primært bør købe de ting til boligen, som rent faktisk har en aktiv funktion i indretningen, og som ikke blot er noget ligegyldigt nips, som nok alligevel ryger videre om et par år. Her bør du altså tænke over at købe noget, som giver dig en ægte glæde i hverdagen, og som du ikke bliver træt af, når du igen skal støve det af. Hvis du investere i ting, der virkelig har en reel funktion for dig, så er der langt større chance for, at du kommer til at have det i lang tid.

 


Artiklen er udtryk for skribentens holdning og ikke redaktionelt indhold

Skriv et svar