Bedste motionstips til at supplere din kostændring

tips til sund kostændring

2 måneder siden |  0 comments  |  Sundhed

Føler du, at du lever et liv, hvor du ikke behandler dig selv og din krop godt nok? Måske føler du, at du tilbringer alt for mange timer på sofaen. Og måske bliver disse timer akkompagneret af masser af usund mad og slik.
Det er en ond cirkel, som kan være rigtig svær at komme ud af. Men hvis du ved, hvad der er godt for dig selv, så gør du en indsats. For udover de ekstra kilo, træthed og muskelsmerter, så giver denne inaktivitet og de usunde spisevaner faktisk risiko for store sundhedsmæssige problemer på længere sigt.

Læg en slagplan for din livsstilsændring


Det kan virke voldsomt at skulle lægge flere elementer af ens liv om, særligt hvis man i forvejen lever et travlt liv med masser af forpligtelser og forventninger. Derfor kan du hjælpe dig selv ved at lave en plan.

Et godt sted at starte er med din kost. Er du i tvivl om, hvor du skal starte, kan du med fordel opsøge en professionel kostvejleder. Her kan du få udarbejdet en madplan, der passer perfekt til dig og dine behov. Og sund mad behøver faktisk slet ikke at være kedelig.

Kom i gang med motionen


Den rigtige form for mad kan gøre rigtig meget. Du vil helt sikkert opleve, at den sunde og varierede kost giver dig mere energi. Og denne energi kan du med fordel implementere i forhold til næste led i din livsstilsændring; nemlig mere motion.
Det er vigtigt at huske, at motion kan være rigtig mange ting. Der er ikke én form for fysisk aktivitet, der er bedre end andre – nøglen er at komme i gang og få bevæget sig. Du kan få inspiration på motionssider som blandt andet csl.dk.

Gør det nemt at få motioneret


Når det kommer til det med at dyrke motion, så er du typisk din egen værste fjende. For tit er det tankerne om, at det er for hårdt, for besværligt eller for tidskrævende, der holder dig tilbage. Disse negative tanker kan du heldigvis komme i møde.
Du behøver nemlig ikke at motionere på en måde, der er besværlig. Det er ikke nødvendigvis et must med en tur hele vejen ned i træningscentret eller medlemskab af en sportsklub. Faktisk kan du nemt træne hjemme fra dit eget hus, og på den måde spare både tid og penge.

Køb en motionscykel


En af de bedste og nemmeste måder at motionere hjemmefra er med en motionscykel. En motionscykel er ideel, fordi den har en række fede fordele. For det første fylder den ikke særlig meget. Når du ikke bruger den, kan du således stille den til side i et andet rum.
Derudover er motionscykling nemt at finde ud af. De fleste af os kender til cykling fra vores dagligdag, og motionscyklen er egentlig bare en forlængelse af dette. Derfor behøver du ikke at lære en ny teknik, og du behøver ikke at tænke særlig meget over det, mens du benytter dig af cyklen.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Få en hygiejnisk hverdag – både privat og på arbejdet

Det er supervigtigt med god hygiejne, hvis man ønsker at holde sig sund og rask. Dårlig hygiejne resulterer i, at man bliver syg eller får smittet andre mennesker. Ingen af disse ting er ønsket, og derfor er personlig hygiejne noget, vi alle bør gå o...

READ MORE

Overkom sygdommen med frisk luft og motion

Mange af os danskere lever med sygdomme som påvirker os fysik, om det er sklerose, astma eller andet alvorligt, så er det vigtigt at gøre alt for at bekæmpe det. En af disse metoder er at komme ud i naturen og motionere, og mærke den friske luft. Du...

READ MORE

Hmmm Trigeminus Neuralgi, hvad er det nu for noget?

Trigeminus Neuralgi, bedre kendt som kronisk ansigtssmerter. Sygdommen kendetegnes ved ansigtssmerter. Smerte – anfaldene vil typisk varer nogle få sekunder men desværre kan de også optræde i serier. Patienterne beskriver smerterne meget forskelligt,...

READ MORE