3 gode råd til en bedre økonomi

Mand der skriver på hvidt papir
xx2

Der kan være mange grunde til, at man har fået en rodet privatøkonomi. Og tit hvis den er helt galt, føler mange skam over det. Hvis du sidder derhjemme med den samme følelse, så får du her 3 gode råd til, hvordan du får en bedre økonomi. Den handler nemlig om at bryde de dårlige vaner.

Inden du aktivt gør noget, så er det vigtigt at få sagt det højt. Sig det til en ven eller veninde, at du har problemer med økonomien. Det vil lette presset på dig selv. Desuden kan det være, at personen, du fortæller det til, har mulighed for at hjælpe. 

spirende-opsparing

Dan dig et overblik

Det, du allerførst skal gøre, er at få dannet dig et groft overblik. Hvad har du indtægter? Hvad har du af udgifter? Disse to ting er det, der viser hvor meget, du egentlig har til rådighed hver måned. 

Herefter kan du begynde at kigge på et budget. Budgetter dine udgifter, så du ikke ender med at bruge så mange penge. Du kan eventuelt lave sætte dig et mål for at have x-antal penge tilbage, når måneden er omme. Disse penge kan du enten sætte i din opsparing, eller hvis du har levet meget stramt, kan du forkæle dig selv med et lækkert måltid. Så længe du bare ikke bruger alle pengene, for så er du tilbage i det samme mønster. 

Begræns dit forbrug

Når du sidder med budgettet, er det meget lettere at have et overblik over, hvad du egentlig bruger alle dine penge på. Og pludselig er det også meget lettere at se, hvilke ting der ikke er nødvendige. 

Tag derfor et godt kig på alle dine poster. Får du virkelig brugt det fitnessabonnement? Hvis ikke, så afmeld det. Du kan også kigge efter alternativer, der er billigere. Hvad med tøj posten? Har du behov for at købe så meget nyt tøj hver måned? Det handler altsammen om at stille sig selv disse spørgsmål. Du kan sagtens tænke Marie Kondo metoden ind i din økonomi. 

Det handler om at øve sig. Ingen har vundet Olympisk guld ved at træne en enkelt gang. Så lad dig ikke slå ud, hvis du falder i et par gange. Så længe du gør noget aktivt ved det, er du længere, end hvis du ikke gjorde. 

Kvinde stirrer på orange sparegris

Gør noget ved alle de røde tal

Ligegyldigt hvor mange røde tal, du har på din konto, er det vigtigt at tage et kig på dem. Selvom det kan være ubehageligt at gennemgå helt præcist, hvor meget man skylder, er det vigtigt, hvis man vil af med det. 

Det kan være, du har lånt mange penge fra en låneudbyder som Spargo Finans. Så er det bare med at få dem betalt. Her er der også masser af lære. Kig på hvorfor, du egentlig lånte pengene, da du gjorde. Det kan lære dig ikke at lave samme fejl. 

Skriv et svar